18/2/2022
Eirik Nilssen / eiriknilssen.com

Ørjan Johannessen klar for Duggurd 2022!

Meisterkokk Ørjan Johannessen kjem til Etnemarknaden og Etnir Duggurd 2022.

Meisterkokk til Etnir Duggurd!

Verdsmeister Ørjan Johannessen kjem til Etnemarknaden og Etnir Duggurd. Det er prosjektleiar Line Njåstad veldig glad for.

Eg har hatt ein draum om å få han med på Duggurden i mange år. Sjølvsagt fordi han er verdsmeisteren Bocuse D`Or i Lyon frå 2015 og lagar nydeleg mat, men også fordi me begge er Austevollingar. Dette blir veldig stas, seier ho.

Ørjan Johannessen er oppvaksen ved Bekkjarvik Gjestgiveri, han har og erfaring frå Hotell Neptun i Bergen og Gastronomisk Institutt i Stavanger. Johannessen vant den norske Bocuse d'Or-finalen som ga ham tittelen Årets kokk 2011, og dermed den norske deltakaren som ble drevet frem med sikte på deltaking i det internasjonale Bocuse d'Or i Lyon i 2013, den konkurransen vann han i 2015.
 
Han blir kjøkkenesjef og hovudkokk for årets Dugurd. Han lagar menyen, med innspel frå oss  på hovudråvare me har tilgjengeleg. Elles håper me på at våre trufast dugnadskokkar, servitørar og sponsorar er med oss i år også. Det blir nok  eit godt team til å hjelpe Ørjan, slår Njåstad fast.
 
Etnir Duggurd er eit gorumetmåltid under Etnemarknaden der lokale råvarer og kokkekunnskap står i høgsete.