Vestlandsmeisterskap i kakekunst - Meld deg på!

Me skal kåra Vestlandsmeister i Kakekunst!

Meld deg på Vestlandsmeisterskap i kakekunst! (Søkn frist 15.juni)

Vart du inspirert av bakemeisterskapet som vart vist på TV nyleg? Her får du no ein unik moglegheit til å bli den nye Vestlandsmeisteren i kakekunst, så meld deg på no!

Er du over gjennomsnittet interessert i baking, og har litt skills på å lage kaker, inviterer Etnemarknaden til «Kakekunst konkurranse» (open klasse)

Dette vil foregå i i teltet på sundag 04.august på Etnemarknaden, med publikum til stades. Tema for konkurransen er Bryllup. Ein fagjury vil bedømme det ferdige arbeidet og Vestlandsmiester i Kakekunst vil bli kåra. Vinnar vert premiert.

Tema for konkurransen: Bryllup

Antal deltakarar: 6

Varighet: 3 timar

Søknad om deltaking: Snarast mulig, og innan 15.juni.

Send gjerne bileter av kaker du har laga tidligare, og ei kort beskriving av deg sjølv og di intereresse for baking. Dei 6 kandidatane me har lyst å ha med i konkurransen vert kontakta kort tid etter at fristen er gått ut.

Konkurransen omfattar følgande:

1. Bryllupskake

Det skal lagas ei bryllupskake til 30 Personer. Kandidaten velger sjølv utforming, høgde, innhald og oppsats. All pynt må være spiselig og må lagas under konkurransen. Kaken må inneholde elementer som garnering, sprøyteteknikk og håndmodellering av for eksempel roser, figurer eller dekor. Håndmodellert kaketopp kan medbringes til konkurransen. Kakebunner kan også medbringes til konkurransen. Deltaker medbringer de øvrige ingrediensene selv, men får en liten kompensasjon av arrangør for dette.

Kakestativ kan medbringes og brukes om ønskelig

2. Kake for smaksbedømming

Videre må det også lages en kake til 8 personer for smaksbedømming, i samme utforming som bryllupskaken. Denne trenger kun være overtrukket og uten pynt.

Utstilling:

Etter tilmålt tid er ferdig blir alle bryllupskakene presentert på et bord med hvit duk for bedømming. Etter bedømming vil det deles ut smaksprøver av kakene til publikum.

Deltakerar:

Åpen klasse, 6 deltakarar.

Dommarar:

Det oppnevnes tre dommarar, der ein fungerer som hoveddommar.

Praktiske info:

Arbeidsoppgåvene skal utføres over 3 timer.

Kvar deltaker får tildelt ein elev til å hjelpe seg å rydde/vaske. Har du ein god hjelpar sjølv,  kan kandidaten ta denne med.

Deltakarar skal følge oppgitt tidsplan for konkurransen, om ikkje denne blir fulgt vil det medføra poengtrekk.

- Etnemarknaden sponser kvar deltakarar med opptil kr.1000,- til ingrediensar.

- Etnemarknaden stiller med kjøkenmaskiner og vanleg utstyr til kakebakst.

.

Ønsker du å delta, sender du ein mail til prosjektleiar Line Njåstad, på line.njastad@aritech.as eller ringer Line på tlf.480 11 706